IT Solutions B.V.

Calamiteitenservice: +31(0)599-648320

Ondanks dat een Cloud werkplek zijn voordelen heeft, hoeft dit niet de beste oplossing voor u en uw bedrijf te zijn. Met een Cloud werkplek bent u nooit volledig eigenaar van uw data, het zal altijd ergens op de wereld in een datacenter opgeslagen staan.

Op websites van aanbieders van online werkplekken ontdekt u vaak een lage prijs, maar deze prijs bevat vaak alleen basis mogelijkheden. Wilt u eigen software gebruiken, dan kunt u er van uitgaan dat er extra kosten bijkomen voor een applicatieserver. Als er storing is bij uw internetprovider kan u niet bij uw data, laat staan werken.


Als u beslist over te willen stappen naar een andere aanbieder moet u uw leverancier letterlijk vragen of deze zo vriendelijk wil zijn om uw data aan u terug te geven. U zult bij online werkplekken geen kosten hebben voor systeembeheer, maar als u aanpassingen wilt doorvoeren of als er software geïnstalleerd moet worden, zal er een factuur gestuurd worden voor de extra werkzaamheden. JPB IT Solutions biedt u een oplossing waarbij u wel alle voordelen van Cloud Computing heeft, maar toch blijft beschikken over uw eigen programma's en data. We noemen dit een Private Cloud oplossing.

Private Cloud Desktop 

Private Cloud Desktop geeft u de mogelijkheid om te werken in een gesloten en beveiligde omgeving. U kunt ook vanuit huis of een andere locatie uw werkplek bereiken. Dit is al mogelijk vanaf € 20,- per gebruiker per maand, zie Prijzen JPB IT.

Er zal bij u op locatie een server komen te staan, deze server wordt door JPB IT Solutions ter beschikking gesteld (inbegrepen in de prijs). Het onderhoud en beheer van de server wordt ook door JPB IT Solutions gedaan.

Al uw data wordt lokaal bij uw bedrijf opgeslagen, van deze data zal elke nacht een back-up gemaakt worden. U kunt er ook voor kiezen dat er dagelijks of wekelijks een back-up gestuurd wordt naar onze datacenters. Mocht het zijn dat u wordt getroffen door een virus of brand dan zal uw data veilig zijn en ter beschikking staan. De data zal zodanig versleuteld zijn zodat niemand deze kan inzien, behalve u zelf. Alleen door een wachtwoord zal de data weer leesbaar zijn. Dit wordt ook wel Disaster Recovery genoemd.

 

 

© JPB Groep B.V. 2023